dimecres, 3 de juliol del 2019



VOLUNTARIAT AMBIENTAL 2019

Aquesta és la setena edició del Voluntariat Ambiental de Calldetenes. El contingut i la filosofia d'aquesta activitat d'estiu continua sent la dels darrers anys, tenint com a objectiu recuperar espais naturals de Calldetenes perquè siguin un benefici pel municipi, per tot el veïnat.
Permet la cohesió entre veïns, perquè son espais de convivència que s'utilitzen al llarg de l'any.

Projectes d'aquest any:
- Font de la Boga més el camí que la connecta amb la bassa del Blanqueig.
- Arreglar un pont de la Ruta dels Molins.
- Ruta de salut (amb indicacions al llarg del recorregut + material per fer exercici).
- Creació de lletres amb formigó que anuncien la Ruta dels Molins als vehicles que passen per la variant.

Totes aquestes activitats ambientals de recuperació d'espais es combinaran amb el coneixement d'Entitats Solidàries  com:
- Servei del voluntariat de Sant Tomàs 
- Càritas (esmorzar solidari junt amb els avis del projecte Activa't)










Aquest dijous dia 4 a primera hora del matí hem anat a la bassa del blanqueig a fer un taller de percussió amb en Jordi Vinyoles amb l'equip de UniSo. També han vingut l'entitat de Càritas a explicar-nos  els seus projectes i perquè ho fan, ja que dilluns farem un esmorzar solidari en el que tothom que vulgui pot col·laborar i tots els diners recaudats seran per l'entitat. Més tard hem fet 3 grups; un que fan el tapís vegetal, que és un mural amb decoració de la natura.Un altre que organitza els aliments del pica-pica de l'acte de cloenda i els del blog del voluntariat.










Dia 9 de juliol

Hem estat recopilant informació de tots aquests dies. Hem fet molta feina!!!

Pel que fa als nostres espais:

- Fusteria: aquí fem les lletres de formigó per posar-les a l'entrada de la ruta dels Molins.



- Font de la Boga: una escabadora ens ha ajudat a treure la terra, hem fet un pont de fusta per creuar, hem tret terra amb les pales per posar graons i fer una escala per arribar bé a la font. Seguim treballant!







- Tapís vegetal: hem estat recollint a l'entorn troncs, fulles, flors... L'anem fent durant les estones que podem.





- Ruta esportiva: hem preparat cartells amb icones per posar-los a la ruta esportiva, com per exemple: saltar, hidratar-se, caminar, descansar... És una ruta adequada per anar-hi amb família.


- Arreglar vorera Bassa del Blanqueig: hem posat unes fustes per marcar el camí, a dins hem posat grava, finalment encimentem el camí que serà l'entrada a la Bassa del Blanqueig.





- Desbrossar zona Bassa del Blanqueig: hem arrencat les males herbes, hem tret l'heura dels arbres, hem tret la sorra del camí, etc.




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari!