dimarts, 20 de juliol del 2021

RECEPTA DE CREPS I XOCOLATA




 Per poder elaborar uns bons creps necessitarem els ingredients següents:

INGREDIENTS:

-1 litre de llet

- Dos ous sencers

- 50 grams de margarina

-1/2 quilo de farina de blat

*Amb les quantitats que nosaltres proposem en poden sortir uns quinze creps aproximadament.

ELABORACIÓ:

Triturem tots els ingredients al "minipimer" fins que quedi una massa fina. Per tal de que quedi una massa més processada ho podem deixar reposar una nit. A l'hora de coure la massa, untarem margarina en una paella especial per els creps, (també pot ser una paella normal) Un cop la mantega estigui calenta, posem una capa fina de la massa que ocupi tota la paella. Quan vegem

 que comença a quedar rosseta de sobre, girem la massa amb una espàtula de fusta. 

Es poden farcir d'ingredients dolços (xocolata, crema, nata...) o salats (pernil dolç, formatge...).




Broquetes de fruita amb xocolata desfeta:

INGREDIENTS: (per elaborar la xocolata)  

- 1 litre de llet

- 200 grams de xocolata amb pols

- 50 grams de sucre

- Una cullerada força carregada de maizena 

- Almívar de fruita (opcional) 

*Amb les quantitats que nosaltres proposem, hi 
ha xocolata per unes 10 persones aproximadament.

ELABORACIÓ:

Posem la llet i el sucre a bullir. Mentre la llet s'escalfi agafem les fruites i les tallem a quadradets per poder-les punxar a les broquetes.  Reservarem un vas de llet freda per desfer-hi la maizena i la xocolata en pols. Quan la llet bulli, hi afegirem la xocolata en pols i la maizena que anteriorment havíem desfet amb la llet freda. Quan tots els ingredients estiguin ben emulsionats, ho retirem del foc i ha de quedar una xocolata lleugera. Deixem reposar la xocolata fins que es refredi i tot seguit ja la podem posar per sobre les fruites. (es pot utilitzar qualsevol tipus de fruita al gust de cadascú)























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari!